сряда, 2 юли 2008 г.

Anima от Binova



Концепцията за тази кухня е на Emanuel Gargano и Marco Fagioli, а колко е функционална идеята, само истинския готвач може да прецени.
Централната основна част на кухнята може да бъде повдигана с помощта на двигател, като по този начин се разкриват всички нужни инструменти за приготвянето на храна, миенето на съдове и т.н. В някои места може да се инсталира и по-малък телевизор и DVD устройство за осигуряване на по-приятна обстановка на готвача или следването на готварски курс по-обстойно. При привършване на работата, панела се сваля надолу и Anima изглежда подредена и приятна за окото. Anima може да бъде прилепена както към стената, така и да представлява централна част на интериора и да служи за барплот.



Концепция за Еко Кухня от Whirlpool


Един поглед в бъдещето от производителя на бяла техника Whirlpool. Според тях кухнята на бъдещето ще е много по-щадяща околната среда, от колкото сегашната кухня.
Техният проект предвижда 60% от отделяната топлина и вода да се използва за захранването на други процеси в кухнята вместо просто да се изхвърля. По-този начин кухнята на бъдещето ще използва 70% по-малко енергия от колкото съвременната такава. Например компресора на хладилника и радиатора му са облечени във водна риза и загряват вода за съдомиалната машина. Остатъчната топлина от фурната се използва по подобен начин. Събрани всички тези технологии правят този впечатляващ резултат.
За съжаление кухнята е все още само концепция, но съвсем скоро ще видим някои от компонентите и на пазара. В началото цените (най-вероятно) ще за високи, но с течение на времето ще са достатъчно приемливи за всяко домакинство.

Интериорен дизайн - Интериор

Napravi si sam - Направи си сам

Модулна кухня - A La Carte

Освен че е подходяща за хора, които често сменят жилищата си, A La Carte предлага и интересен външен вид и удобството да размествате, когато пожелаете местата на всички части на кухнята.
Освен за дома, A La Carte може да бъде и много удобно решение за по-малки офиси. Направена е от бели ламинирани плоскости (произведени под високо налягане). A La Carte е дело на Stadtnomaden, но все още само проторип.

Архитектура, Интериорен Дизайн, Строителство, Мебели, Обзавеждане, Интериор, Направи си сам Архитектура, Интериорен Дизайн, Строителство, Мебели, Обзавеждане, Интериор, Направи си сам